Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Lyceo

Op Canisius worden door Lyceo diverse diensten aangeboden, zoals huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining.
Of je nou in het eerste jaar van het vmbo zit of in het laatste jaar van de havo: elk schooljaar en niveau kent zijn eigen uitdagingen. Dit kan betrekking hebben op het aanleren van studievaardigheden, maar ook vakinhoudelijk kunnen bepaalde vakken soms best lastig zijn. Lyceo helpt jou zo goed mogelijk het schooljaar te doorlopen! Hiervan heb jij zowel op de korte als op de lange termijn profijt. Wat dacht je van betere cijfers op je volgende rapport? Of door een punt hoger toch net dat ene examen halen? Maar dat niet alleen, ook in je latere (school)carrière zal je nog regelmatig de vaardigheden toepassen die wij je hier aanleren.

Bij Lyceo zien we leren als een proces waarin leerlingen kunnen groeien. In het begin begeleiden wij leerlingen hand-in-hand. Iedereen leert op zijn of haar eigen manier en samen met jou proberen wij te ontdekken welke manier voor jou werkt. Je zult merken dat je na een tijd onze hulp steeds minder nodig hebt en je steeds zelfstandiger te werk gaat. In deze fase treden onze begeleiders dan ook steeds meer op de achtergrond.


Huiswerkbegeleiding

Bij huiswerkbegeleiding draait het om het aanleren van studievaardigheden en structuur krijgen in je maak- en leerwerk. Dit geeft jou dan ook meer rust en ruimte, doordat je het huiswerk bij ons al af hebt gemaakt. We vinden het belangrijk dat je zelfstandig leert plannen en helpen dan ook deze planning uit te voeren, zowel thuis als bij ons. Bij vragen kan je altijd bij een van onze begeleiders terecht, zij nemen de tijd om je vragen te beantwoorden. Het leerwerk wordt elke dag schriftelijk of mondeling overhoord, zodat je zeker weet dat je het goed kent en met een goed gevoel naar huis kan gaan.
Elke schooldag is de huiswerkbegeleiding geopend van 14:00 tot 18:00 uur. Na je laatste lesuur kan je twee, drie, vier of vijf middagen bij ons terecht, in onze rustige, vaste lokalen.Bijles

Heb je moeite met een bepaald vak? Loop je door omstandigheden achter op de lesstof? Wordt het nu echt eens tijd om die ene onvoldoende op te halen? Dan is bijles van Lyceo echt iets voor jou! Onze bijles bestaat uit één op één begeleiding met een vaste ervaren begeleider, met wie je afspraken maakt en de bijlessen plant op momenten dat het jou uitkomt. Vervolgens gaan jullie samen aan de slag met de stof die je moeilijk vindt.


Examentraining

Lyceo is de grootste examentrainer van Nederland. De examentraining biedt uitkomst voor examenkandidaten die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken: zowel ter voorbereiding op de schoolexamens en eindexamens als gedurende het gehele examenjaar. De examentrainingen voor de locaties in Almelo en Tubbergen gaan samen met vier andere scholen uit Almelo. 

Aanmelden Lyceo


Heb je vragen? Je kan altijd even langslopen. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan ingepland worden om te bespreken met welke dienst(en) wij jou het beste kunnen helpen.

Meer informatie over Lyceo vind je op www.lyceo.nl

Of neem contact op met de vestigingscoördinator:

Maykel Silderhuis

maykel.silderhuis@lyceo.nl
06-22728138