Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Engels is een zeer belangrijke taal waarmee je overal in de wereld kunt communiceren. Daarom biedt Canisius meerdere volrmen van versterkt onderwijs in die taal aan. Namelijk: Anglia, Fast Lane English en tto.

Anglia

Op de locatie Almelo kunnen leerlingen in leerjaar 1 starten met Anglia. Dit kan op mavo-, havo- en vwo-niveau.
De leerling moet wel gemotiveerd zijn om extra tijd en energie in het vak Engels te steken. Door middel van extra lessen Engels worden de leerlingen voorbereid op de jaarlijkse Anglia-examens.

Fast lane English (FLE)

Vanaf leerjaar 4 vwo bestaat in Almelo de mogelijkheid om verder te gaan met versterkt Engels, het zogeheten Fast Lane English (FLE). Met extra uren Engels, waarin de spreekvaardigheid een groot aandeel heeft, worden de leerlingen voorbereid op het examen van de Cambridge University. Daarnaast is er aandacht voor een op FLE gebaseerd cultureel programma.

Tweetalig onderwijs (tto)

Op de locatie Tubbergen kunnen gemotiveerde leerlingen met een vwo-advies van de basisschool ongeveer 65% van de lessen in de Engelse taal te volgen. Zij starten in leerjaar 1 met tweetalig onderwijs (tto). Gekwalificeerde en goed opgeleide docenten bereiden de leerlingen gedurende drie jaren voor op het behalen van het tto junior Certificate (vergelijkbaar met het niveau Havo-5 voor het vak Engels).

Een vervolg aan het tto kan gegeven worden door het FLE-programma vanaf leerjaar 4 vwo te volgen op de locatie Almelo.