Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Stichting Leergeld Tubbergen, voor wie staan zij klaar? 

St. Leergeld Tubbergen is een lokale stichting, actief sinds 2017, die haar steentje eraan wil bijdragen dat alle kinderen mee kunnen doen. De stichting Leergeld Tubbergen steunt kinderen die in de Gemeente Tubbergen wonen en van wie de ouders / verzorgers een inkomen hebben dat lager is dan 130% van het bijstandsniveau.

Concreet gaat het om kinderen van 4 tot en met 17 jaar, waarvan de ouder/ verzorger een uit te geven inkomen heeft dat niet hoger dan 130% van het minimum inkomen, die wonen in de Gemeente Tubbergen. 

Doel van deze steun is om te voorkomen dat kinderen, die in een armoedesituatie leven, in een sociaal isolement terechtkomen. Wist u, dat maar liefst één op de negen kinderen in Nederland opgroeit in armoede, wat kan betekenen dat er onvoldoende geld is voor voedsel, kleding of een verwarmd huis? 

St. Leergeld Tubbergen wil klaarstaan voor deze kinderen van 4 tot en met 17 jaar, zodat ook zij mee kunnen doen aan deze activiteiten. 

Wat kan Stichting Leergeld Tubbergen voor een kind betekenen? Ouders / verzorgers kunnen een aanvraag doen bij St. Leergeld Tubbergen om de kosten voor sport of cultuur, maar ook voor bijvoorbeeld zwemles en buitenschoolse activiteiten voor het kind te betalen. 

Na de aanvraag, die online gedaan kan worden via https://www.leergeld.nl/tubbergen/doe-een-aanvraag/, neemt een vrijwilliger van St. Leergeld Tubbergen contact op met de ouder / verzorger. Er zal een afspraak worden gemaakt voor een huisbezoek waarin de aanvraag met de ouder / verzorger wordt besproken. Indien de aanvraag goedgekeurd wordt, betaalt St. Leergeld Tubbergen de kosten die vergoed worden rechtstreeks aan de club / vereniging / school. 

Doe een aanvraag! Kent, of bent u iemand waarvan het kind in aanmerking komt voor financiële steun van Stichting Leergeld, dan helpen wij u graag verder met het doel om ook uw kind te laten meedoen. 

Een aanvraag voor een bijdrage kan gedaan worden via https://www.leergeld.nl/tubbergen/doe-een-aanvraag/ of door een e-mail te sturen naar info@leergeldtubbergen.nl. Zij nemen daarna contact met u op.