Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Op onze tto-afdeling in Tubbergen krijg je zowel les in het Engels als in het Nederlands, omdat Engels een wereldtaal is en je daarmee overal ter wereld kunt communiceren. Dat is niet alleen handig, maar opent ook deuren voor de toekomst! Ons tto staat open voor havo- en vwo-leerlingen.

Thuis in de wereld

De wereld is jouw terrein en daarvoor is communicatie de sleutel. Door het internationale karakter van de opleiding leer je bovendien te kijken naar de wereld en leer je hoe mensen uit andere landen met andere culturele achtergronden kijken naar jou. Daarnaast nemen veel tto-leerlingen deel aan de vele excellentie- en talentenprogramma’s bedoeld om je eens echt uit te dagen op een vakgebied of om je met buitenschoolse en soms meerdaagse talentenprojecten de wereld in het Engels te laten verkennen. Naast veel vakken geheel in het Engels nemen alle tto-leerlingen deel aan een uitgebreid Engelstalig cultureel aanbod en nemen actief deel aan Engelstalige theater workshops.

Wat zeggen leerlingen over tto?

Klik hier om het filmpje te bekijken!

Leerlingprofiel

Je hebt een onderzoekende houding en bent nieuwsgierig. Je stelt vragen en onderneemt actie. Je kijkt verder dan je eigen omgeving, je bent bereid je grenzen te verleggen. Dit zijn eigenschappen van tto-leerlingen van Canisius. Samen met je docenten, waaronder een ‘native speaker’, ga je op zoek naar je talenten om zo het beste uit jezelf te halen. Binnen de opleiding tto kun je kiezen uit vele talenprojecten, zo zijn we bijvoorbeeld ook een gecertificeerde “European Parliament Ambassador School”. Na drie jaar tto vervolg je de opleiding in de bovenbouw havo of vwo op onze locatie Canisius, Slot (Almelo) waar je het Fast Lane English programma gaat volgen.


Resultaat

Aan het einde van je opleiding ben je in het bezit van het Nederlandse havo- of vwo-diploma, heb je het TTO-Jr. Certificate behaald en als bewijs voor je hoge niveau Engels (geldend voor wo en hbo studies) de mogelijkheid tot de volgende ESOL Cambridge diploma’s: FCE, CAE en CPE. Na je middelbare schooltijd zul je de meerwaarde van een tto-opleiding pas echt waarderen. Tweetaligheid staat bij ons eigenlijk voor het internationale karakter van de school. Wij helpen je de wereld te begrijpen door hem je te tonen. Waar mogelijk stappen we er samen op af maar hoe dan ook nemen we de wereld mee het lokaal in. Ook ben je in het kader van je tto en FLE opleiding minstens 2 maal een week op studiereis in Europa geweest. De ervaring van inmiddels 10 jaar tto Canisius heeft ons laten zien dat tto-leerlingen in staat zijn bovengemiddelde resultaten te behalen, een extra meerwaarde!

Kosten

Deelname aan tweetalig onderwijs kost €415 per leerjaar. Dit is inclusief een jaarlijks spaarbedrag van €145. Ga naar deze pagina voor meer informatie over de kosten en de bijdrageregeling minima.


Vragen?
Neem contact op met:

Dhr. L. Scholten

l.scholten@canisius.nlOok interessant:

Frans (Delf Diploma)