Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Enkele leerlingen van Canisius Almelo uit klas 3M doen dit jaar versneld examen voor een aantal vakken. Zo heeft Kim scheikunde versneld en een 7 gehaald, dus een compensatie voor volgend jaar. Kim: “Ik zat voor dit vak in een 4 mavo-klas, dus ik hoefde niet alles zelfstandig te doen. Ook heeft meneer Hartman me erg goed geholpen.” Kim adviseert leerlingen om pas te versnellen met vakken als je in het reguliere programma uitmuntende cijfers haalt. “Je moet het pas doen als erg goed bent in een vak, niet een beetje goed. En omdat je het leuk vindt natuurlijk.”

Naast Kim hebben ook Alena, Romy en Hazal een vak versneld, namelijk Engels. Zij behaalden allen een 8 op de eindlijst, dat betekent dus twee compensatiepunten voor volgend schooljaar. Alena vond het examen goed gaan, maar was voorafgaand erg zenuwachtig en Hazal gaf aan moeite te hebben met de hoeveelheidtekst. “Daardoor was het een vermoeiend examen”, aldus Hazal. Romy laat tot slot weten dat het vooral een mooie uitdaging was. “Omdat je veel zelfstandig moest werken.”De infoavonden


Heb jij als ouder nog vragen over onze school, het voortgezet onderwijs of iets anders? Kom dan naar onze infoavonden op dinsdag 13 december om 19:00 uur in Almelo en/of donderdag 15 december om 19:00 in Tubbergen. 


Klik hier om je aan te melden voor de infoavond in Almelo. Aanmelden voor de infoavond in Tubbergen is niet nodig.