Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

De afgelopen week is ons bekend geworden dat een van onze leerlingen in aanraking is gekomen met pestgedrag op school. We zijn hierdoor onaangenaam verrast, omdat dit niet past bij de normen en waarden die wij belangrijk vinden. Bij Canisius is iedereen welkom en we vinden het belangrijk dat onze leerlingen zich veilig voelen en zich in een prettige sfeer kunnen ontwikkelen.

We zijn direct in gesprek gegaan met de betrokken leerlingen en hebben hen duidelijk gemaakt dat pestgedrag, in welke vorm dan ook, echt niet oké is. We hebben passende maatregelen genomen en de leerlingen hebben zelf hun ouders hierover ingelicht. Zij begrijpen nu zelf ook welke impact hun gedrag heeft op anderen en hebben spijt betuigd. Natuurlijk is er ook intensief contact met de leerling die het betrof en diens ouders. In overleg met hen sturen wij u dit bericht. Zij hebben aangegeven zich gesteund en gehoord te voelen door ons.

We vinden het fijn om te zien dat deze gebeurtenis ook veel expliciete steun en positiviteit oproept tussen onze leerlingen. Er ontstaan gesprekken over hoe je in het leven omgaat met verschillen en met tegenslagen, en welk gedrag dan passend is en wat niet. Wij zullen dit gesprek in de komende tijd ook verder faciliteren en stimuleren. We beschouwen het als onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat problemen op school bespreekbaar zijn, zodat we samen met de leerling en hun mentor of zorgcoördinator naar oplossingen kunnen zoeken. Onze leerlingen verdienen het om met een goed gevoel te kunnen terugkijken op hun middelbareschooltijd.