Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Op 13 juni bracht de bekende schrijfster Margje Woodrow een bezoek aan de schoolmediatheek van Canisius Almelo. Zij gaf leuke en interessante presentaties aan de 2e klassers over haar boeken en haar ervaringen als auteur. Zij betrok de leerlingen ook nadrukkelijk bij haar verhalen, liet filmpjes zien en las stukken voor uit haar boeken. In 2021 won zij de prijs van de Jonge Jury met haar boek: FAKE TRIP.

Een dag later, op 14 juni, bracht Chinouk Thijssen een bezoek aan de locatie Tubbergen. Zij gaf ook presentaties aan de 2e klassen. Ook zij betrok leerlingen bij haar verhalen. Zij verdeelde ze in groepjes en gaf alle gelegenheid om zelf een verhaal te verzinnen en personages te bedenken. Dit viel erg in de smaak bij de leerlingen. Zij heeft in 2022 de Jonge Juryprijs gewonnen met haar spannende boek GEGIJZELD.

Beide auteurs schrijven jeugdthrillers over jongeren met thema’s als: moord, verdwijning, geweld, bedreiging, pesten, ontvoering en groepsgedrag. Ze gaan controversiële onderwerpen niet uit de weg. 

Alle leerlingen waren zeer geïnteresseerd in de verhalen van de auteurs, stelden goede vragen en wilden onmiddellijk de boeken gaan lezen. 

Docenten en mediateekpersoneel waren het er over eens dat de schrijversbezoeken zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar waren. 

De auteurs waren zelf ook blij met de ontvangst op het Canisius en de interesse en medewerking van de leerlingen 

Aan het eind van de 3 presentaties ontvingen de auteurs een bedankje uit handen van Carla Stamsnieder (Tubbergen) en Hans Klumpers (Almelo).

Margje Woodrow


Chinouk Thijssen