Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Een talenknobbel hebben ze naar eigen zeggen niet, maar toch zijn de broertjes Bram en Teun Hendriks erin geslaagd versneld examen te doen voor het vak Engels. Dat betekent dat de Tubbergse tweeling uit klas 3GMt2 volgend jaar tijd over heeft. “De vrije uren ga ik gebruiken om huiswerk te maken.”

Ja, ten aanzien van klasgenoten behaalden ze hogere cijfers voor het vak Engels en ja, het huiswerk ging ze makkelijk af, waardoor de school de heren aanbood om versneld examen te doen. Toch spreken Bram en Teun niet van een talenknobbel. “We zijn alleen goed in Engels. Dat komt denk ik omdat we vroeger veel hebben gegamed.”, legt Bram uit. “Die games zijn vaak in het Engels, daardoor pik je de taal snel op. Bovendien chat je met mensen uit andere landen en dat is uiteraard ook in het Engels.” Teun vult aan. “En bij ons thuis staat vaak een Engelse tv-zender op. Dat heeft zeker geholpen.”

Het examen was voor de beide Canisianen dan ook een eitje. Teun: “De lesstof die je normaal gesproken in twee jaar krijgt hebben wij nu in één jaar gedaan, maar echt moeilijk vond ik het niet.” Dat blijkt wel uit de cijfers. Beide leerlingen behaalden een gemiddeld eindcijfer 8, een knappe prestatie. De 14-jarige Tubbergenaren hoeven volgend jaar geen Engels meer te volgen en hebben dus wat extra tussenuren die ze goed willen besteden. “De vrije uren ga ik gebruiken om huiswerk te maken”, besluit Bram.

Teamleider Joost Buurke van Canisius laat weten erg trots te zijn op de tweeling. “Superknap dat Teun en Bram in één jaar het gehele examenprogramma hebben afgewerkt en mooie cijfers hebben gehaald. Hier spreekt een trotse teamleider!”