Download de brochure

Begeleiding

Voer a.u.b. een geldig E-mail adres in.
Voer a.u.b. een Name in.
  • Inloggen

Wij vernamen dat Iddink Learning Materials BV op donderdag 11 april is getroffen door een cyberaanval. Iddink was tot schooljaar 2022-2023 voor onze school de leverancier van schoolboeken, (digitaal) leermateriaal en schoolspullen. Zat jij/zat uw zoon en/of dochter in het schooljaar 2022-2023 en ben jij of is hij/zij nog steeds bij ons op school, dan is dit bericht voor jullie bestemd.

In de database van Iddink staat informatie over bestellingen en leveringen van lesmateriaal. Het gaat om naam, geboortedatum, adres, woonplaats en mogelijk contactgegevens, zoals e-mailadres en telefoonnummer. Het is ook mogelijk dat informatie over de betaling (bankgegevens) opgenomen zijn in de database van Iddink. Er wordt uitgezocht over welke informatie de hackers beschikken. Op website van Iddink staat het actuele nieuws over de cyberaanval.  

De informatie had natuurlijk niet in verkeerde handen mogen komen. Iddink werkt hard aan het oplossen van het probleem en om te achterhalen welke informatie is verkregen. We hopen en verwachten dat dit geen negatieve gevolgen hoeft te hebben. Op website van Iddink staat het laatste nieuws en er volgt een overzicht met Veelgestelde Vragen. We adviseren jullie deze website daarom goed in de gaten te houden.

Belangrijk om weten 

Omdat er mogelijk misbruik kan worden gemaakt van de verkregen informatie, willen we jullie voor het volgende waarschuwen:

  • Wees alert op bijvoorbeeld phishing mails of andere manieren van misbruik waarmee hackers proberen informatie of geld van jullie te krijgen. Controleer altijd eerst of e-mails betrouwbaar zijn en klik niet zomaar op een link in een e-mail die jullie niet vertrouwen;
  • Mochten jullie het destijds gebruikte wachtwoord voor het inloggen bij Iddink nog voor andere doeleinden gebruiken, dan raden wij jullie aan dit wachtwoord per direct te wijzigen;
  • Ondervinden jullie toch nadeel van deze ransomware-aanval bij Iddink, neem dan contact op met de mentor of de directeur.

Omdat er onbedoeld persoonlijke informatie terecht is gekomen bij personen die deze informatie niet mochten krijgen, hebben we een melding gedaan van dit datalek bij de privacytoezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens. Jullie kunnen over het datalek zelf, en over de melding, contact opnemen met onze functionaris voor gegevensbescherming Florence Frequin: Fg@lumengroup.nl.

Ik hoop jullie met dit bericht voldoende te hebben geïnformeerd. En volg vooral het laatste nieuws op de website van Iddink. Wanneer nodig zullen we jullie via gebruikelijke schoolkanalen informeren. Voor overige vragen kunnen jullie contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Harald Huijssoon
Rector Pius-Canisius